שתף

עשרת הדיברות לניהול מוצלח של כלכלת המשפחה

20:21 03.12.2020 | מערכת האתר

מה חדש בראשון

מאת: רונן חלמיש - ליווי כלכלי למשפחה

 

לניהול כלכלת המשפחה מספר עקרונות, אשר עבודה על-פיהם היא המפתח להצלחה, בכל משפחה

 

העקרונות פשוטים להבנה, אך לא תמיד פשוטים למימוש, ולכן, לעתים נדרש להתעמק במידע ברשת או בגורם מקצועי כדי להצליח להתקדם.


קראו כל עיקרון לאט, ורשמו לכם משימות לביצוע בהתאם. לדוגמא – עיקרון "ידע הוא כוח" דורש מאיתנו להתעמק וללמוד תחום שאנחנו לא מכירים מספיק (כמו פנסיה או ביטוח בריאות – מה שאתם מרגישים שחסרה לכם הבנה בו), ללמוד עצמאית או עם בן משפחה או בעזרת סוכן הביטוח שלכם.


אלו העקרונות שאם נפעל על פיהם, הכיוון הכלכלי של משפחתנו תמיד יהיה חיובי:

1. גובה ההוצאות תמיד יהיה קטן מגובה ההכנסות. תמיד. נקודה. בצורה חד משמעית. לשם כך נדרש לעקוב על ההוצאות, בקישור זה תוכלו להתרשם ממספר רב של כלים שיהפכו את המשימה לקלה ופשוטה.

 

2. לשמור את הניהול פשוט – KEEP IT SIMPLE. מה שלא יהיה פשוט, פשוט לא יהיה.
אנחנו רוצים לעסוק בנושא כמה שפחות זמן מחיינו, לכן לא נחקור כל אגורה.

 

3. ידע הוא כוח – נדרש גם לדעת דברים שלא תמיד ידענו, לחפש את המידע ואת הגורמים שידעו לעזור ולהסביר לנו את הנושאים.

 

4. הרבה מרכיבים לכלכלת המשפחה – צריך לנהל ולקדם את כולם:

  • ניהול שוטף – רכישות, הלוואות, תקציב, ניהול ספקים (חברות התקשורת, גנן, בר מים וכו'), כרטיסי אשראי.
  • דיור – משכנתא – עדכון ומיחזור, שדרוג ושיפוצים.
  • ביטוחים – פנסיה, חיים, אבדן כושר עבודה, בריאות וסיעוד, רכב ודירה.
  • תכנון לטווח בינוני וארוך – חוסן כלכלי, ניהול כספים וחסכונות, יעדים, שימוש במינוף.
  • ניהול אסטרטגי – בקרת תקציב, חינוך פיננסי לילדים, סדר במסמכים.

 

5. ניהול מושכל ולא רגשני – לשלוט בדחפים, להבין מה אנחנו רוצים ומה אנחנו חייבים. החלטות כלכליות צריכות להגיע מהראש, מומלץ להחליט ביחד כבני זוג או להיוועץ במישהו נוסף כדי לבטל השפעות רגשיות או התנהגותיות שלנו.

 

6. בחירה = ויתור. אם אני רוצה משהו, בא לי לקנות משהו = על מה אני מוותר? הרבה פעמים קנייה של משהו רק כי בא לי תגרום לי לא להצליח להשיג יעד חיסכון שהגדרתי או לרכוש משהו אחר שאני צריך יותר.

 

 

7. אני רוצה ≠ אני חייב. מתחילים בלרכוש דברים שחייבים, את מה שרוצים שומרים לעדיפות נמוכה יותר. כך לנהוג בסופר, ברכישת בגדים, לפני הזמנת טייק-אווי וכו'.


8. העתיד מגיע. לטובת העתיד צריך לחסוך. תכננו כמה כסף אתם צריכים לעתיד (עבורכם, לילדים, להוצאות גדולות מתוכננות) וחשבו כמה צריך לחסוך לשם כך. בשלב הבא – הקימו הוראת קבע לחיסכון ביום קבלת המשכורת, ותתרגלו לתחושה הנעימה של ידיעה שכסף נשמר בצד לטובת העתיד שלכם.


9. חייה את חייך לפי יכולותיך, בלי קשר לאחרים. אחד העקרונות הכי קשים למימוש כי אנחנו מושפעים מאוד מהסביבה והערכים של הקרובים לנו, אנחנו עסוקים בלחשוב איך אחרים מעריכים אותנו. חשוב להפנים שאין קשר בין השכן ששיפץ את המטבח וההורים שנוסעים לחו"ל כל חודשיים לבין מה אנחנו צריכים לעשות עם הכסף שלנו. לכל משפחה יכולות שונות וערכים מובילים שונים, נסו לנקות את הרעש מהסביבה סביב החלטות כלכליות גדולות ולהתמקד בצרכים האישיים שלכם.


10. שינוי הוא דבר אפשרי, רק עשייה מביאה לתוצאות. אל תפחדו, ואל תתעצלו. החליטו שאתם רוצים לנהל והתחילו לפעול. משימות קטנות יצטברו להישגים גדולים.

 

לצערנו, אלו דברים שלא מלמדים בבית הספר, וכל משפחה נאלצת להתמודד בעצמה עם קשיי ניהול כלכלת המשפחה.


אם אתם מרגישים שנתקעתם – חפשו חומר בנושא, התייעצו עם אדם שאתם סומכים עליו, תדעו שאתם לא לבד – כולם חווים את אותם הקשיים והמורכבות של חלק מהנושאים.

 

בסוף מי שירוויח מכך בגדול – המשפחה שלכם, קחו אחריות ואל תוותרו עד שתגיעו לתחושת רוגע ושקט נפשי בידיעה שכלכלת המשפחה שלכם מנוהלת היטב, בכל התחומים.

 

כותב המאמר: רונן חלמיש - ליווי כלכלי למשפחה - טלפון 054-2473336  

באתר >>>> כאן 

ובעמוד הפייסבוק >>>> כאן

 

הכותב: רונן חלמיש

© אנו מכבדים זכויות יוצרים ועושים מאמץ לאתר את בעלי הזכויות בצילומים המגיעים לידינו. אם זיהיתם צילום שיש לכם זכויות בו, אתם רשאים לפנות אלינו ולבקש לחדול מהשימוש בו. צור קשר

שתף

לוח ארועים

לכל המודעות

לוח נדל"ן

Loading...